De meerwarde van digitaal drukwerk

Snel en goed laten drukken zonder een fortuin kwijt te zijn? Dan is digitaal drukwerk zeker een optie. In deze blog zetten we de voordelen van digitaal drukwerk in de verf en dat zijn er wel wat. In het merendeel van de gevallen voldoet digitaal drukwerk perfect.

Wat is digitaal drukwerk?

Bij digitaal drukken is er geen drukplaat nodig, terwijl dit bij offset drukwerk wel het geval is. Een digitale pers staat in voor het drukwerk. Losse drukvellen worden bedrukt en schoongesneden tot het juiste formaat. Deze manier van drukken is minder omslachtig dan klassiek drukken, want een drukklaar PDF-bestand, wordt simpelweg op drukvellen geplaatst.

Digitaal-bedrukken-etiketten-hp-indigo-productie

De voordelen van digitaal drukwerk

  • Lage opstartkosten
    Omdat er niet met dure drukplaten wordt gewerkt, zijn de opstartkosten een stuk goedkoper bij digitaal drukwerk. Deze manier van werken is veel minder arbeidsintensief, wat de kosten drukt.
  • Kleine oplages mogelijk
    Met digitaal drukwerk vormen ook kleine oplages geen probleem. Het is al mogelijk om vanaf 1 stuk te produceren. Ideaal als je geen massa drukwerk nodig hebt, maar bijvoorbeeld een 4-tal affiches voor in je zaak.
  • Goedkope proefdruk
    Wil je weten hoe het resultaat er komt uit te zien? Een proefdruk is snel en goedkoop klaar. Zo weet je als klant meteen waar je je aan kunt verwachten.
  • Meerdere versies mogelijk
    Verschillende versies van je drukwerk of een verregaande personalisatie? Met digitaal drukwerk kan het.
  • Snel klaar
    Digitaal drukwerk kan snel gerealiseerd worden. Soms is het zelfs de dag zelf haalbaar, afhankelijk van de planning.

Verder zijn er nog verschillende afwerkingsvormen mogelijk en is er geen overschot, wat dan weer duurzaam is. Een hele waaier aan producten, denk maar aan visitekaartjes, flyers, posters, stickers, … kunnen digitaal gedrukt worden.

Kies voor De Bruyn Sign & Print

Wil je in zee gaan met een specialist op het vlak van digitaal drukwerk? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. We zijn al jaren thuis in digitaal drukken en werken met moderne apparatuur. Reken op een snelle service, een correcte prijs en een persoonlijke aanpak op maat.